Bij hoeveel alcohol bent u strafbaar in het verkeer?

Bij hoeveel alcohol bent u strafbaar in het verkeer?

Als u als ervaren bestuurder meer dan 0,5 promille alcohol (ongeveer 2 glazen) in uw bloed heeft, of er meer dan 220 microgram per liter lucht gemeten bij een blaastest, dan bent u strafbaar.

Voor beginnende bestuurders ligt de grens voor alcohol lager. Namelijk op 0,2 promille of 88 microgram. Deze lagere limieten gelden voor:

  • brom- en snorfietsers tot 24 jaar
  • automobilisten en motorrijders die korter dan 5 jaar een rijbewijs hebben.

Als u alcohol samen met drugs, of verschillende soorten drugs tegelijkertijd, hebt gebruikt, dan is rijden altijd verboden.

Mijn ervaring als advocaat met ingevorderde rijbewijzen:

Dicht tegen het strafrecht aan ligt de problematiek rond ingevorderde rijbewijzen. Een rijbewijs wordt immers niet zomaar ingevorderd maar slechts na het gebruik van een teveel aan alcohol of drugs, gevaarlijk rijgedrag of het veroorzaken van een ongeval. Het draait er bij het terugkrijgen van een rijbewijs niet alleen om de wettelijke mogelijkheden en onmogelijkheden te kennen maar vooral ook om het persoonlijke verhaal van de cliënt goed over het voetlicht te krijgen. Een rijbewijs is zo vanzelfsprekend dat iemand pas bij invordering goed beseft hoe waardevol en vaak zelfs noodzakelijk het rijbewijs is, zeker als iemands werk of onderneming en daarmee dus ook het inkomen in gevaar komt. Ik heb al veel cliënten, zowel zakelijk als particulier, geholpen met het (eerder) terugkrijgen van hun rijbewijs. Allerlei mensen die hun rijbewijs hard nodig hadden voor hun werk. Ik sta ook u graag als advocaat bij om ervoor te zorgen dat u uw rijbewijs zo snel mogelijk terugkrijgt.

Lisette Verkuil Advocatuur

Olympiaweg 4
3077 AL Rotterdam

lisette@verkuiladvocatuur.nl
06 – 33 66 44 80

KvK 73755869