Wat betekent het voor u als uw rijbewijs ongeldig is verklaard?

Wat betekent het voor u als uw rijbewijs ongeldig is verklaard?

Dit betekent dat u niet meer als bestuurder mag deelnemen aan het verkeer. U moet uw rijbewijs opsturen naar het CBR. In de brief van het CBR staat wanneer u dat moet doen. U kunt een boete krijgen als u uw ongeldige rijbewijs niet opstuurt.

Als u toch gaat rijden dan bent u strafbaar en riskeert u een boete of zelfs een gevangenisstraf. Bovendien bent u meestal niet verzekerd. Bij schade na een ongeval zal uw verzekeringsmaatschappij deze niet vergoeden en moet u alle schade (ook aan eventuele slachtoffers) zelf betalen.

Als u uw rijbewijs terug wilt dan hangt het van uw situatie af wanneer en hoe u uw rijbewijs kunt terugkrijgen. Ik informeer u hierover graag verder.

Mijn ervaring als advocaat met ingevorderde rijbewijzen:

Dicht tegen het strafrecht aan ligt de problematiek rond ingevorderde rijbewijzen. Een rijbewijs wordt immers niet zomaar ingevorderd maar slechts na het gebruik van een teveel aan alcohol of drugs, gevaarlijk rijgedrag of het veroorzaken van een ongeval. Het draait er bij het terugkrijgen van een rijbewijs niet alleen om de wettelijke mogelijkheden en onmogelijkheden te kennen maar vooral ook om het persoonlijke verhaal van de cliënt goed over het voetlicht te krijgen. Een rijbewijs is zo vanzelfsprekend dat iemand pas bij invordering goed beseft hoe waardevol en vaak zelfs noodzakelijk het rijbewijs is, zeker als iemands werk of onderneming en daarmee dus ook het inkomen in gevaar komt. Ik heb al veel cliënten, zowel zakelijk als particulier, geholpen met het (eerder) terugkrijgen van hun rijbewijs. Allerlei mensen die hun rijbewijs hard nodig hadden voor hun werk. Ik sta ook u graag als advocaat bij om ervoor te zorgen dat u uw rijbewijs zo snel mogelijk terugkrijgt.

Lisette Verkuil Advocatuur

Olympiaweg 4
3077 AL Rotterdam

lisette@verkuiladvocatuur.nl
06 – 33 66 44 80

KvK 73755869