Mag u rijden als uw rijbewijs is ingevorderd of ingehouden?

Mag u rijden als uw rijbewijs is ingevorderd of ingehouden?

U mag niet rijden zolang als u uw rijbewijs niet heeft teruggekregen. Als u toch gaat rijden pleegt u een misdrijf. U kunt hiervoor een (hoge) boete en/of een gevangenisstraf krijgen.

Als u schade veroorzaakt bij het rijden zonder rijbewijs dan biedt uw verzekering in principe geen dekking en moet u de schade, zowel uw eigen schade als eventuele schade aan anderen, zelf vergoeden.

Het rijden zonder rijbewijs is dus verboden en overigens in alle gevallen zeer sterk af te raden.

Ik sta u graag als advocaat bij om ervoor te zorgen dat u uw rijbewijs zo snel mogelijk terugkrijgt.

Mijn ervaring als advocaat met ingevorderde rijbewijzen:

Dicht tegen het strafrecht aan ligt de problematiek rond ingevorderde rijbewijzen. Een rijbewijs wordt immers niet zomaar ingevorderd maar slechts na het gebruik van een teveel aan alcohol of drugs, gevaarlijk rijgedrag of het veroorzaken van een ongeval. Het draait er bij het terugkrijgen van een rijbewijs niet alleen om de wettelijke mogelijkheden en onmogelijkheden te kennen maar vooral ook om het persoonlijke verhaal van de cliënt goed over het voetlicht te krijgen. Een rijbewijs is zo vanzelfsprekend dat iemand pas bij invordering goed beseft hoe waardevol en vaak zelfs noodzakelijk het rijbewijs is, zeker als iemands werk of onderneming en daarmee dus ook het inkomen in gevaar komt. Ik heb al veel cliënten, zowel zakelijk als particulier, geholpen met het (eerder) terugkrijgen van hun rijbewijs. Allerlei mensen die hun rijbewijs hard nodig hadden voor hun werk. Ik sta ook u graag als advocaat bij om ervoor te zorgen dat u uw rijbewijs zo snel mogelijk terugkrijgt.

Lisette Verkuil Advocatuur

Olympiaweg 4
3077 AL Rotterdam

lisette@verkuiladvocatuur.nl
06 – 33 66 44 80

KvK 73755869