Hoe lang bent u uw rijbewijs kwijt?

Hoe lang bent u uw rijbewijs kwijt?

Dat hangt er allereerst van af welke invorderingstermijn de officier van justitie oplegt, maar dit wordt pas definitief duidelijk op de strafzitting bij de rechter. De rechter beslist tijdens de zitting op de rechtbank hoe lang u uw rijbewijs kwijt bent. Dit hangt onder meer af van de ernst van de overtreding of het misdrijf. De rechter weegt ook mee of u eerder voor een (ernstige) verkeersovertreding bent bestraft.

Soms krijgt u uw rijbewijs wel terug, maar stelt de rechter bepaalde voorwaarden. Bijvoorbeeld dat u alleen mag rijden voor uw werk.

Als u contact met mij opneemt geef ik u graag voor uw specifieke situatie meer informatie in het geval uw rijbewijs is ingevorderd.

Mijn ervaring als advocaat met ingevorderde rijbewijzen:

Dicht tegen het strafrecht aan ligt de problematiek rond ingevorderde rijbewijzen. Een rijbewijs wordt immers niet zomaar ingevorderd maar slechts na het gebruik van een teveel aan alcohol of drugs, gevaarlijk rijgedrag of het veroorzaken van een ongeval. Het draait er bij het terugkrijgen van een rijbewijs niet alleen om de wettelijke mogelijkheden en onmogelijkheden te kennen maar vooral ook om het persoonlijke verhaal van de cliënt goed over het voetlicht te krijgen. Een rijbewijs is zo vanzelfsprekend dat iemand pas bij invordering goed beseft hoe waardevol en vaak zelfs noodzakelijk het rijbewijs is, zeker als iemands werk of onderneming en daarmee dus ook het inkomen in gevaar komt. Ik heb al veel cliënten, zowel zakelijk als particulier, geholpen met het (eerder) terugkrijgen van hun rijbewijs. Allerlei mensen die hun rijbewijs hard nodig hadden voor hun werk. Ik sta ook u graag als advocaat bij om ervoor te zorgen dat u uw rijbewijs zo snel mogelijk terugkrijgt.

Lisette Verkuil Advocatuur

Olympiaweg 4
3077 AL Rotterdam

lisette@verkuiladvocatuur.nl
06 – 33 66 44 80

KvK 73755869