Wat gebeurt er als u niet meewerkt aan een cursus of onderzoek van het CBR?

Wat gebeurt er als u niet meewerkt aan een cursus of onderzoek van het CBR?

Als het CBR definitief een maatregel aan u heeft opgelegd dan bent u verplicht hieraan mee te werken. Het CBR verklaart uw rijbewijs ongeldig als:

  • u niet (op tijd) de rekeningen betaalt
  • u niet of te laat op een cursus of onderzoek verschijnt
  • u niet meewerkt aan een cursus of onderzoek

Soms kan er sprake zijn van overmacht, waardoor u niet aan uw verplichtingen kunt voldoen. U doet er verstandig aan om in dat geval direct contact op te nemen met het CBR. Het CBR kan u om bewijs van uw situatie vragen.

Mijn ervaring als advocaat met ingevorderde rijbewijzen:

Dicht tegen het strafrecht aan ligt de problematiek rond ingevorderde rijbewijzen. Een rijbewijs wordt immers niet zomaar ingevorderd maar slechts na het gebruik van een teveel aan alcohol of drugs, gevaarlijk rijgedrag of het veroorzaken van een ongeval. Het draait er bij het terugkrijgen van een rijbewijs niet alleen om de wettelijke mogelijkheden en onmogelijkheden te kennen maar vooral ook om het persoonlijke verhaal van de cliënt goed over het voetlicht te krijgen. Een rijbewijs is zo vanzelfsprekend dat iemand pas bij invordering goed beseft hoe waardevol en vaak zelfs noodzakelijk het rijbewijs is, zeker als iemands werk of onderneming en daarmee dus ook het inkomen in gevaar komt. Ik heb al veel cliënten, zowel zakelijk als particulier, geholpen met het (eerder) terugkrijgen van hun rijbewijs. Allerlei mensen die hun rijbewijs hard nodig hadden voor hun werk. Ik sta ook u graag als advocaat bij om ervoor te zorgen dat u uw rijbewijs zo snel mogelijk terugkrijgt.

Lisette Verkuil Advocatuur

Olympiaweg 4
3077 AL Rotterdam

lisette@verkuiladvocatuur.nl
06 – 33 66 44 80

KvK 73755869