Hoe hoog is de bijstandsuitkering en hoe vraagt u bijstand aan?

Hoe hoog is de bijstandsuitkering en hoe vraagt u bijstand aan?

U vraagt de bijstandsuitkering aan bij de gemeente waar u staat ingeschreven of waar u verblijft.

Hoe hoog uw bijstandsuitkering is, is afhankelijk van uw situatie. Als u gehuwd of samenwonend bent dan krijgt u 100% van het netto minimumloon. Als alleenstaande ontvangt u 70% van het netto minimumloon. Een alleenstaande ouder krijgt extra kindgebonden budget bovenop 70% van het netto minimumloon.

Mogelijk moet u rekening houden met de kostendelersnorm in de bijstand. Wanneer u met meerdere volwassenen een woning deelt, kunt u kosten zoals huur en energieverbruik met elkaar delen. De hoogte van uw bijstandsuitkering wordt hierop aangepast. Hoe meer meerderjarige huisgenoten u heeft, hoe lager uw bijstandsuitkering wordt.

Mijn ervaring als advocaat met problemen omtrent bijstandsuitkeringen:

In de loop der jaren ben ik mijn cliënten ook gaan bijstaan als zij problemen krijgen met hun bijstandsuitkering. Ik help mijn cliënten op “pro deo” basis. Dit betekent dat ik voor dit soort zaken gesubsidieerde rechtsbijstand aanvraag. Mijn cliënten hoeven slechts de eigen bijdrage te betalen die hen wordt opgelegd door de Raad voor Rechtsbijstand. Hoewel de vergoedingen in dit stelsel steeds meer onder druk zijn komen te staan en het de vraag is hoe lang het nog zal bestaan, vind ik het belangrijk dat ik mensen ook bij deze vaak grote probleem kan helpen. Problemen met de bijstandsuitkering komen steeds vaker voor. Ook bij mensen die problemen hebben met politie en justitie, of bij mensen die dakloos worden. Van het ene probleem komt vaak het andere.

Aarzelt u niet contact met mij op te nemen als u een probleem heeft met uw bijstandsuitkering, ik help u graag verder.

Lisette Verkuil Advocatuur

Olympiaweg 4
3077 AL Rotterdam

lisette@verkuiladvocatuur.nl
06 – 33 66 44 80

KvK 73755869