Hoe lang duurt het voordat u een VOG krijgt?

Hoe lang duurt het voordat u een VOG krijgt?

Als u geen strafblad heeft dan krijgt u meestal binnen een week, maar uiterlijk binnen 4 weken uw VOG thuisgestuurd.

Als er wel strafbare feiten zichtbaar zijn en Justis is van plan om uw aanvraag af te wijzen, dan stuurt Justis u eerst een brief met een voornemen tot afwijzing van uw aanvraag. U krijgt dan 2 weken de tijd om uw schriftelijke reactie op het voornemen tot afwijzing te geven. Binnen 8 weken na uw aanvraag ontvangt u een schriftelijke beslissing.

Als u met spoed een VOG nodig heeft voor bijvoorbeeld adoptie of werk in het buitenland, dan kunt u soms gebruik maken van de spoedprocedure van Justis. Informeer u op www.justis.nl voor de mogelijkheden.

Mijn ervaring als advocaat met problemen rondom de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG):

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (ook wel “verklaring van goed gedrag” of “VOG” genoemd) wordt tegenwoordig steeds vaker verplicht gesteld bij het krijgen van een nieuwe baan of vrijwilligerswerk. Een strafrechtelijke veroordeling uit het verleden kan ervoor zorgen dat geen VOG wordt afgegeven. Hier zijn vrij ingewikkelde regels voor, zodat het antwoord op de vraag of een VOG wel of niet zal worden afgegeven, niet zomaar is te beantwoorden. Het is belangrijk om tijdig een advocaat in te schakelen als u een VOG heeft aangevraagd en deze niet zonder meer wordt afgegeven. Ik heb als advocaat veel ervaring opgedaan met deze procedures en wil u hierbij graag verder helpen. U kunt vrijblijvend en kosteloos contact met mij opnemen.

Lisette Verkuil Advocatuur

Olympiaweg 4
3077 AL Rotterdam

lisette@verkuiladvocatuur.nl
06 – 33 66 44 80

KvK 73755869