Kunt u fouten op uw strafblad laten herstellen?

Kunt u fouten op uw strafblad laten herstellen?

Als uw gegevens in het JDS niet juist of onterecht opgenomen, dan kunt u de Justitiële Informatiedienst schriftelijk verzoeken om uw gegevens te wijzigen of te verwijderen.

Uw gegevens worden alleen gewijzigd, als ze afwijken van het gerechtelijk vonnis of een beslissing van het Openbaar Ministerie. Verwijdering is alleen mogelijk als bewezen is dat u onterecht verdachte bent geweest. Bijvoorbeeld na een onderzoek door het Openbaar Ministerie.

U krijgt binnen 4 weken een schriftelijke beslissing op uw verzoek. Bent u het met deze beslissing niet eens, dan kunt u binnen 6 weken schriftelijk bezwaar maken.

Mijn ervaring als advocaat met problemen rondom de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG):

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (ook wel “verklaring van goed gedrag” of “VOG” genoemd) wordt tegenwoordig steeds vaker verplicht gesteld bij het krijgen van een nieuwe baan of vrijwilligerswerk. Een strafrechtelijke veroordeling uit het verleden kan ervoor zorgen dat geen VOG wordt afgegeven. Hier zijn vrij ingewikkelde regels voor, zodat het antwoord op de vraag of een VOG wel of niet zal worden afgegeven, niet zomaar is te beantwoorden. Het is belangrijk om tijdig een advocaat in te schakelen als u een VOG heeft aangevraagd en deze niet zonder meer wordt afgegeven. Ik heb als advocaat veel ervaring opgedaan met deze procedures en wil u hierbij graag verder helpen. U kunt vrijblijvend en kosteloos contact met mij opnemen.

Lisette Verkuil Advocatuur

Olympiaweg 4
3077 AL Rotterdam

lisette@verkuiladvocatuur.nl
06 – 33 66 44 80

KvK 73755869