Hoe lang is een VOG geldig?

Hoe lang is een VOG geldig?

Omdat een VOG een momentopname is, is deze niet onbeperkt geldig. Uw werkgever of organisatie die de VOG van u vraagt, bepaalt hoe oud uw VOG mag zijn.

In sommige gevallen vindt vaker een screening plaats. Als u een strafbaar feit pleegt, dan krijgt Justis hiervan bericht en geeft Justis dit door aan een toezichthoudende organisatie. Dit geldt bijvoorbeeld voor taxichauffeurs en medewerkers in de kinderopvang. U moet dan opnieuw een VOG aanvragen.

Mijn ervaring als advocaat met problemen rondom de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG):

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (ook wel “verklaring van goed gedrag” of “VOG” genoemd) wordt tegenwoordig steeds vaker verplicht gesteld bij het krijgen van een nieuwe baan of vrijwilligerswerk. Een strafrechtelijke veroordeling uit het verleden kan ervoor zorgen dat geen VOG wordt afgegeven. Hier zijn vrij ingewikkelde regels voor, zodat het antwoord op de vraag of een VOG wel of niet zal worden afgegeven, niet zomaar is te beantwoorden. Het is belangrijk om tijdig een advocaat in te schakelen als u een VOG heeft aangevraagd en deze niet zonder meer wordt afgegeven. Ik heb als advocaat veel ervaring opgedaan met deze procedures en wil u hierbij graag verder helpen. U kunt vrijblijvend en kosteloos contact met mij opnemen.

Lisette Verkuil Advocatuur

Olympiaweg 4
3077 AL Rotterdam

lisette@verkuiladvocatuur.nl
06 – 33 66 44 80

KvK 73755869