Welke organisatie houdt uw strafblad bij en hoe krijgt u inzage in uw strafblad?

Welke organisatie houdt uw strafblad bij en hoe krijgt u inzage in uw strafblad?

De organisatie die het strafblad bijhoudt, is de Justitiële Informatiedienst van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Mocht u een vraag hebben aan de Justitiële Informatiedienst, dan kunt u contact opnemen via de Frontoffice. Zij helpen u verder en verwijzen u eventueel door naar de juiste afdeling. U kunt de Frontoffice van de Justitiële Informatiedienst bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 07.30 uur en 17.30 uur op telefoonnummer 088 – 998 90 00 of via e-mail info@justid.nl.

Als u inzage in uw strafblad wilt dan kunt u de Justitiële Informatiedienst hierom verzoeken per e-mail of per brief op het postadres Postbus 337, 7600 AH Almelo.

Vermeldt in uw brief of e-mail de volgende gegevens:

  • Uw naam
  • Uw adres
  • Uw telefoonnummer
  • Een kopie van uw geldige paspoort of ander identiteitsbewijs

Minderjarigen kunnen vanaf 16 jaar zelf een verzoek doen.

Mijn ervaring als advocaat met problemen rondom de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG):

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (ook wel “verklaring van goed gedrag” of “VOG” genoemd) wordt tegenwoordig steeds vaker verplicht gesteld bij het krijgen van een nieuwe baan of vrijwilligerswerk. Een strafrechtelijke veroordeling uit het verleden kan ervoor zorgen dat geen VOG wordt afgegeven. Hier zijn vrij ingewikkelde regels voor, zodat het antwoord op de vraag of een VOG wel of niet zal worden afgegeven, niet zomaar is te beantwoorden. Het is belangrijk om tijdig een advocaat in te schakelen als u een VOG heeft aangevraagd en deze niet zonder meer wordt afgegeven. Ik heb als advocaat veel ervaring opgedaan met deze procedures en wil u hierbij graag verder helpen. U kunt vrijblijvend en kosteloos contact met mij opnemen.

Lisette Verkuil Advocatuur

Olympiaweg 4
3077 AL Rotterdam

lisette@verkuiladvocatuur.nl
06 – 33 66 44 80

KvK 73755869