Hoe lang is de “terugkijktermijn” bij een VOG?

Hoe lang is de “terugkijktermijn” bij een VOG?

De terugkijktermijn voor een VOG is in beginsel 4 jaar. Er zijn echter uitzonderingen.

  • Voor zedendelicten geldt een onbeperkte terugkijktermijn.
  • Voor jongeren tot 23 jaar geldt een terugkijktermijn van 2 jaar, behalve als er sprake is van zedendelicten of zware geweldsdelicten.
  • Ook in een aantal andere gevallen wordt afgeweken van de terugkijktermijn van 4 jaar, bijvoorbeeld bij taxichauffeurs (5 jaar), een lidmaatschap van een schietvereniging (8 jaar) of rechters (30 jaar).

Mijn ervaring als advocaat met problemen rondom de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG):

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (ook wel “verklaring van goed gedrag” of “VOG” genoemd) wordt tegenwoordig steeds vaker verplicht gesteld bij het krijgen van een nieuwe baan of vrijwilligerswerk. Een strafrechtelijke veroordeling uit het verleden kan ervoor zorgen dat geen VOG wordt afgegeven. Hier zijn vrij ingewikkelde regels voor, zodat het antwoord op de vraag of een VOG wel of niet zal worden afgegeven, niet zomaar is te beantwoorden. Het is belangrijk om tijdig een advocaat in te schakelen als u een VOG heeft aangevraagd en deze niet zonder meer wordt afgegeven. Ik heb als advocaat veel ervaring opgedaan met deze procedures en wil u hierbij graag verder helpen. U kunt vrijblijvend en kosteloos contact met mij opnemen.

Lisette Verkuil Advocatuur

Olympiaweg 4
3077 AL Rotterdam

lisette@verkuiladvocatuur.nl
06 – 33 66 44 80

KvK 73755869