Wat is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)?

Wat is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)?

De officiële naam is een Verklaring Omtrent het Gedrag, maar deze wordt ook wel “verklaring omtrent goed gedrag” genoemd of afgekort “VOG”.

Een VOG is een verklaring waaruit blijkt dat uw gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving.

Mijn ervaring als advocaat met problemen rondom de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG):

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (ook wel “verklaring van goed gedrag” of “VOG” genoemd) wordt tegenwoordig steeds vaker verplicht gesteld bij het krijgen van een nieuwe baan of vrijwilligerswerk. Een strafrechtelijke veroordeling uit het verleden kan ervoor zorgen dat geen VOG wordt afgegeven. Hier zijn vrij ingewikkelde regels voor, zodat het antwoord op de vraag of een VOG wel of niet zal worden afgegeven, niet zomaar is te beantwoorden. Het is belangrijk om tijdig een advocaat in te schakelen als u een VOG heeft aangevraagd en deze niet zonder meer wordt afgegeven. Ik heb als advocaat veel ervaring opgedaan met deze procedures en wil u hierbij graag verder helpen. U kunt vrijblijvend en kosteloos contact met mij opnemen.

Lisette Verkuil Advocatuur

Olympiaweg 4
3077 AL Rotterdam

lisette@verkuiladvocatuur.nl
06 – 33 66 44 80

KvK 73755869